Opskrifter
Sprød rødkålssalat
Onsdag, 6. november 2019Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Den 10. november er det mortensaften, og det skal fejres. Servér denne skønne rødkålssalat til andestegen og de brunede kartofler. Få opskriften på rødkålssalaten her.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/u52-tema-05.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Ingredienser til sprød rødkålssalat:
(6 personer)
- 20 g smør
- 4 stk. allehånde
- 4 stk. kardemomme
- 2-3 kanelstænger
- 10 stk. nelliker
- ½ rødkål1 dl sherryeddike
- 2 appelsiner
- 3 spsk. akaciehonning
- 1 spsk. salt
- Peber
Prøv også: Appelsin-rødkål
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en sauterepande eller en tykbundet gryde, og tilsæt allehånde, kardemomme, kanelstænger og nelliker. Kom fintsnittet rødkål i, og vend det rundt i 2-3 minutter. Hæld eddiken på, og vend rundt. Skær appelsinerne i kvarter, pres saften ud af dem og hæld både saft og appelsinkød i rødkålen. Smag til med honning, salt og peber. Varm igennem og servér lun.
Prøv også: Hjemmelavet rødkål smager bedst