Opskrifter
Stegt kalvelever med bløde løg og agurkesalat
Tirsdag, 19. januar 2010Opdateret 4. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Udover, at kalvelever er nærende og proteinrigt, så er det en nem spise at tilberede, og så smager det bare dejligt i denne kombination med bløde løg og flødesovs.

30 min
4 personer
Stegt kalvelever med bløde løg
500-600 g kalvelever i tynde ens skiver
3 løg
25 g smør
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
800 g pillekartofler
2 dl vand
1 dl piskefløde
1-2 tsk. majstivelse
Tilbehør
150 g agurkesalat
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne i 20 min. i letsaltet vand og pil dem.
- Skær pillede løg i skiver. Steg dem på panden i smørret, til de er lysebrune og let karamelliserede. Tag dem af panden.
- Kom evt. lidt mere smør på panden, vend leveren i mel (kan udelades), salt og peber og steg ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side.
- Kog panden af med vand og jævn med fløde rørt med majsstivelse.
- Server den stegte kalvelever med bløde løg, sovs (der kan gøres helt brun med kulør, hvis det skal være) og agurkesalat.

Hovedretter
Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips

Hovedretter
Kalvelever med timian og salvie