Opskrifter

Stegt kylling med appelsinsovs og ovnkartofler

Tirsdag, 3. november 2009Opdateret 4. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Hvis du mangler et alternativ til det klassiske stegte stykke kyllingebryst, så kan denne version med appelsinsovs og ovnbagte kartofler være et godt bud.
25 min
4 personer
Kylling i appelsinsovs
4 kyllingefileter
45 g farin el. muscovadosukker
2 spsk. rødvinseddike
1 kanelstang
½ dl hønsesuppe
1 dl appelsinsaft
Olivenolie
400 g grønne bønner
2 appelsiner, skrællet og skåret i fileter
1 bakke rucola
Salt og peber
Tilbehør
Kartofler i både, stegt i ovnen

Fremgangsmåde

  1. Kog sukker, eddike og kanelstang sammen i en gryde i 2 min.
  2. Rør suppe og saft i. Skru ned og og lad det simre i 5 min.
  3. Skær kyllingefileterne i halve på langs, så du har 8 stykker.
  4. Drys med lidt salt og peber og brun dem på stor pande i olie ca. 2-3 min. på hver side.
  5. Kog bønner i saltet vand i 6 min.
  6. Bland bønner, kylling, appelsin og salat og anret på tallerkener og hæld sovsen over. Server med ovnkartofler.