Ingredienser til svinekam med bacon og svesker
(6 pers.)
1,2 kg svinekam uden ben og svær, gerne nakkekammen
4 store skiver bacon
1 dl æblejuice
1 spsk. olivenolie
1 spsk. fennikelfrø
2 fed hvidløg
4 laurbærblade
Fyld
120 g svesker
1 dl rødvin
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 skive daggammelt brød
2 kviste timian
½ bdt. bredbladet persille
Tilbehør
Kogte kartofler og salat
Fremgangsmåde til svinekam med bacon og svesker
Kog fennikelfrø, juice, salt, pillede hvidløg, laurbær og hele peberkorn i en kasserolle i 1 l vand i 5 min. Sluk og afkøl. Hæld lægen over kødet og stil det i køleskabet natten over. Læg sveskerne i blød i rødvin. Pil og hak løg og hvidløg og steg dem olivenolie. Tilsæt brødkrumme, svesker og hakket timian og persille. Læg et snit ind i midten af kødet på langs og stop sveskemassen ind. Læg fennikelfrø, laurbær og hvidløgsskiver over og dæk stegen med baconskiver. Hæld olie og juice over og stil den i ovnen ved 160º i 1½ time. Skru op og grill stegen ved 220 grader i 20 min.
Jævn skyen fra stegen med lidt majsstivelse og kog den igennem eller servér den, som den er. Servér med kartofler og salat til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Præiesteak
Karbonader med stuvning
Galleri: Mad på 15-20 minutter
[node:aller-gallery]