Opskrifter

Svinekam med bacon og svesker

Lørdag, 1. marts 2014af Redaktion
Lækker steg til weekenden

Ingredienser til svinekam med bacon og svesker

(6 pers.)

1,2 kg svinekam uden ben og svær, gerne nakkekammen
4 store skiver bacon
1 dl æblejuice
1 spsk. olivenolie
1 spsk. fennikelfrø
2 fed hvidløg
4 laurbærblade

Fyld
120 g svesker
1 dl rødvin
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 skive daggammelt brød
2 kviste timian
½ bdt. bredbladet persille

Tilbehør
Kogte kartofler og salat

Fremgangsmåde til svinekam med bacon og svesker

Kog fennikelfrø, juice, salt, pillede hvidløg, laurbær og hele peberkorn i en kasserolle i 1 l vand i 5 min. Sluk og afkøl. Hæld lægen over kødet og stil det i køleskabet natten over. Læg sveskerne i blød i rødvin. Pil og hak løg og hvidløg og steg dem olivenolie. Tilsæt brødkrumme, svesker og hakket timian og persille. Læg et snit ind i midten af kødet på langs og stop sveskemassen ind. Læg fennikelfrø, laurbær og hvidløgsskiver over og dæk stegen med baconskiver. Hæld olie og juice over og stil den i ovnen ved 160º i 1½ time. Skru op og grill stegen ved 220 grader i 20 min.

Jævn skyen fra stegen med lidt majsstivelse og kog den igennem eller servér den, som den er. Servér med kartofler og salat til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Præiesteak
Karbonader med stuvning

Galleri: Mad på 15-20 minutter

[node:aller-gallery]