Svinekød med rødkål
Svinekød med rødkål
(4 pers.)
25 min. + 2 timer
1 kg svinebov, udbenet
1 spsk. hele sorte peberkorn
1 spsk. timianblade
3 spsk. olivenolie
2 hakkede løg
1 lille rødkålshoved
2 æbler, skrællede og skåret i små stykker
4 dl rødvin
Evt. 200 g kastanjer (vakuumpakkede)
2 spsk. tyttebær el. ribsgele
Tilbehør:
Kogte kartofler el. mos
Skær kødet i skiver, 3 cm tykke. Knus peberkornene og drys kødet med peber, timian og salt. Brun løgene i en stor pande i lidt af olien. Tilsæt kålen i mindre stykker, og når den er klar, kommes æbler, vin og kastanjer ved. Lad det koge 2 min., smag til med salt, peber og gele. Brun kødet i en anden pande i noget mere af olien. Læg det i et ildfast fad og hæld æblekålen over. Læg låg på, og stil det i ovnen ved 160° i 2 timer. Server med mos.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også ...
And med rødkål, kartofler og skysovs
Pølsegryde
Krydret kylling med ris