Svinemørbrad med kartoffel-svampegratin
(4 pers.)
1-2 svinemørbrad, i alt 600-800 g
Salvie
Salt og peber
1 kg små kartofler
250 g skivede champignoner
Lidt olie til stegning
1 laurbærblad
2½ dl piskefløde
1 tsk. dijonsennep
1 fed hakket hvidløg (el. flere hvis de er syltede)
½ bdt. bredbladet persille, hakket
50 g emmentaler ost (reven)
Tilbehør:
Tomatsalat med mozzarella og basilikum
Kog kartofler i 10 min. til halvmøre. Skær dem i skiver. Steg svampene i lidt olie med laurbær og læg dem i lag med kartofler i et ildfast fad. Rør fløde med dijon, hvidløg og hakket persille, salt og peber. Hæld det over kartoflerne og stil det i ovnen ved 180° i 45 min.
Mørbraden brunes i lidt olie, drysses med ost, salt og peber og pakkes i salviebladene. Lægges i ildfast fad der stilles ind til kartoflerne og steg med i 30 min.
Server med tomatsalat med mozzarella og basilikum
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med mørbrad...
Farseret mørbrad i nye gevanter
Krydret mørbradgryde