Tomat-jordskoksuppe med rejehorn
(4 pers.)
½ kg jordskokker
1 løg
1 fed hvidløg
15 g smør
1 dåse hakkede tomater
1 l grønsagsbouillon
2 strimler skal fra 1 usprøjtet citron
Salt, peber
1 dl piskefløde
Læg jordskokkerne i blød i koldt vand og børst dem rene eller skræl dem, hvis det er nødvendigt. Pil og hak løg og hvidløg, skær jordskokkerne i skiver. Sauter grønsagerne i smørret ved jævn varme 4-5 min. Tilsæt tomater, bouillon, citronskal, salt og peber. Kog suppen sagte under låg 15-20 min., jordskokkerne skal være møre, men ikke udkogte. Smag til med salt og peber og tilsæt fløde.
Rejehorn
(10-12 stk.)
1 rulle pizzadej
12 meget store rejer
Ca. 30 g hvidløgsost
Æg el. fløde til pensling
Nigellafrø (jomfru i det grønne)
Pak dejen ud og del den i 2 stykker på langs. Tø dejen op og rul den lidt tyndere. Del hvert stykke i 5-6 trekanter. Smør dem med hvidløgsost og læg en stor reje på hver. Rul dem sammen mod spidsen og form dem til horn. Læg hornene på plade med bagepapir med spidsen nedad, pensl med æg og drys nigellafrø på. Bag dem på midterrillen 15-20 min. ved 200°.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Minestrone
Pastinaksuppe med karry og mandler
Se 20 dejlige supper her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)