Minestrone
(4-6 pers.)
600 g blandede, hakkede grønsager (persillerod, gulerødder, selleri)
3 spsk. olivenolie
3 finthakkede løg
2 stilke hakket bladselleri
1 mellemstor kartoffel i små tern
Ca. 200 g hvide bønner fra dåse
4 tomater (evt. fra dåse uden væde)
1½ l grønsagsbouillon
1 stor kvist frisk timian
75 g hurtigkogt pasta el. nudler
½ dl frisksnittet basilikum
3-4 spsk. pesto
Svits de hakkede grønsager og kartoflen i olie 3-4 min. Hæld væden fra bønnerne. Kom dem i gryden sammen med tomater skåret i mindre stykker og svits et par min. Hæld bouillon ved, tilsæt timian og kog 30 min. under låg. Kom nudler i suppen og kog 4-5 min. Tilsæt basilikum og smag til med salt og peber. Rør pesto i og server med italiensk landbrød.
Tip: Der kan yderligere bruges snittet savojkål og aubergine i tern
Pesto
2 fed hvidløg
50 g pinjekerner
Ca. 25 store, friske basilikumblade
75 g revet parmesanost
1-1½ dl jomfruolivenolie
Pil hvidløgene og miks dem i foodprocessor sammen med pinjekerner og basilikum. Kom olien i lidt ad gangen og miks, til pestoen har konsistens som rørt smør. Smag til med salt og peber
Tip Pesto kan fryses, men frysningen tager noget af både salt- og pebersmagen, så der kan godt bruges lidt rigeligt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Tomat-jordskoksuppe med rejehorn
Pastinaksuppe med karry og mandler
Se 20 skønne supper her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)