Opskrifter

Tortilla med stegt laks, majs og salsa

Fredag, 16. august 2024Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Prøv denne lækre opskrift på tortilla med stegt laks, majs og salsa, som er perfekt til en nem og sund middag.
20 min
2 personer
Stegt laks:
2 ferske laksefileter
1 tsk. røget paprika
½ tsk. stødt spidskommen
1 knsp. salt
1 knsp. cayennepeber
½ limefrugt
Lidt olivenolie til stegning
Tilbehør:
2 majskolber
1 skoleagurk
2 tomater
1 frisk rød chili
Salt
Cayennepeber
Til servering:
2 majstortillaer
2 håndfulde frisésalater (eller anden sprød salat)
1 limefrugt

Fremgangsmåde:

Stegt laks:

  1. Tag laksefileterne ud af køleskabet.
  2. Bland paprika, spidskommen, salt og cayennepeber i en skål.
  3. Krydr laksefileterne med krydderiblandingen, og dryp med lidt friskpresset limesaft (gem noget til salsaen).
  4. Steg laksefileterne i olie på en pande i 4 minutter på hver side.

Tilbehør:

  1. Kog majskolberne i en gryde med letsaltet vand i ca. 6 minutter.
  2. Dryp majskolberne af, og skær kernerne af med en stor kniv.
  3. Tag lidt majs fra til salsaen, og gem resten til servering.
  4. Skær agurken i tern.
  5. Skær tomaterne i halve, og fjern kernerne.
  6. Skær tomatkødet i små tern, og bland dem med agurketern, finthakket chili og lidt majs.
  7. Smag salsaen til med limesaft, salt og cayennepeber.

Servering:

  1. Lun majstortillaerne, og læg dem i en skål. Fyld dem med salat, laks, majs og salsa, og servér med limebåde til.

TIP

Servér evt. græsk yoghurt eller cremefraiche til dine tortillaer.