Opskrifter

Tortilla med tomatsalsa

Fredag, 18. august 2017af Christine Bille Nielsen
Lækker, fyldig tortilla med kartofler, courgette og løg. Tortillaen serveres med en tomatsalsa med hvidløg.

Ingredienser til tortilla med tomatsalsa

(4 pers.)
700 g kartofler
Olivenolie
1 løg
1 courgette
5 æg
1 tsk. oregano
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
400 g modne tomater
1 fed hvidløg
2 tsk. sherryeddike
Lidt paprika, gerne røget
1 salathoved

Alternativ til tortilla med tomatsalsa: Vegetarlasagne (link fjernet)

Fremgangsmåde til tortilla med tomatsalsa

Skræl kartoflerne og skær dem i ujævne stykker. Steg dem i olie på en stor pande ved middelstærk varme. Rør ofte i dem, så de ikke bliver brune.

Hak løget groft og skær courgetten i små, ujævne stykker. Vend begge dele med kartoflerne. Steg det hele, til kartoflerne er næsten møre. Lad blandingen køle lidt af på panden.

Pisk æggene sammen med oregano, timian, salt og peber og vend hurtigt kartofler og grøntsager i massen. Varm lidt olie op på panden igen og hæld æggemassen på. Lad æggene sætte sig ved middelsvag varme. Vend tortillaen ud på et stort låg, dryp lidt olie på panden og skub den tilbage på panden. Steg den i endnu 5-10 min., eller til tortillaen er helt fast og lysebrun på begge sider. 


Skær 2 tomater i grove stykker og blend dem hvidløgsfeddet. Skær resten af tomaterne i små tern og vend dem med de blendede tomater. Smag til med eddike, paprika og salt. Servér tortillaen med tomatsalsa og frisk salat.