Tournedos med estragonsmør
Opskrift på tournedos med estragonsmør
(4 pers.)
4 bøffer af kalvemørbrad
4 sk. bacon
800 g kartofler
1 tsk. hvidløgspeber
1 tsk. flagesalt
2 spsk. olie
1 spsk. estragon
1 semidried tomat
100 g blødt smør
Salat:
350 g tomat
1 skalotteløg
100 g feta
2 spsk. frisk oregano
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Prøv også: Tournedos Rossini
Sådan laver du tournedos med estragonsmør
Vikl en skive bacon om hver tournedos og skær kartoflerne i både.
Krydr kartoffelbådene med hvidløgspeber og salt, dryp med olie og bag dem i ovnen ved 200° i 45 min.
Hak estragonen og tomat fint, rør det med smør og stil det på køl.
Skær tomaterne i både, skalotteløget i skiver, fordel det på et fad og smuldr fetaen over.
Drys med oregano, dryp olien over og krydr med salt og peber.
Krydr dine tournedos med salt og peber og steg dem ved god varme i ca. 4 min på alle sider.
Servér de færdigstegte tournedos med estragonsmør, tomatsalat og ovnbagte kartofler.
Prøv også: Minutbøf med lækkert tilbehør
Hvornår er dine tournedos færdigstegt?
Der er et lille trick, der kan hjælpe dig med at få styr på bøffen. Du kan mærke på bøffen, hvor meget den er stegt ved at trykke midt på bøffen. Fornemmelsen for, hvor hård eller blød den skal føles for at være ”rigtig”, skal naturligvis tillæres, men du kan få fornemmelsen ved at bruge fingertricket:
Sæt venstre hånds fingre sammen og mærk så på venusbjerget, der sidder i håndfladen under tommelfingeren. Når man sætter tommel og pegefinger sammen, føles venusbjerget, som bøffen gør, når den er rød. Bruger man tommel- og langefinger, mærkes det, som når bøffen er medium, mens tommel- og ringefinger giver fornemmelsen af en gennemstegt bøf.
Prøv også: Cote de boeuf