Opskrifter
Havregrød med juletopping
Onsdag, 27. november 2019Af Louisa Lorang. Foto: Aller MediaFoto: Aller Media
Julen er hjerternes fest, og hvad bringer mere glæde end god mad? Gør lidt ekstra ud af din morgenmad, så hyggen spreder sig fra morgenstunden. Få opskriften på havregrød med juletopping her.
Ingredienser til havregrød med juletopping:
(4-6 personer)
- ½ vaniljestang
- 6 dl finvalsede havregryn
- 8-10 dl skummetmælk eller vand
- 1 knsp. salt
- 2 æbler
Topping:
- 200 g friske tranebær
- Ahornsirup
Prøv også: Hjemmelavet æblemos
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom havregryn, mælk eller vand, salt og vaniljekorn i en kasserolle. Riv æblerne med skræl, og kom dem i kasserollen. Lad grøden simre under omrøring ved lav varme i 3-5 minutter. Topping: Vend tranebærrene med ahornsirup. Anret grøden med tranebærrene, og dryp med mere ahornsirup – det er jo jul!
Prøv også: Jule-yoghurt