Nybagte lyse boller og hjemmelavet marmelade, mere feminin morgenmad findes ikke uhm!
Morgenmad til fruerne
Det skal du bruge til marmelade:
500 g hindbær 300 g sukker ½ vaniljestang ½ usprøjtet citron 1 tsk. geleringsmiddel Evt. konserveringsmiddel
Sådan laver du marmelade
Bland hindbær og sukker og lad det trække et par timer på køl. Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med fintrevet citronskal og -saft. Varm forsigtigt op og lad syltetøjet koge under låg i 6-7 min. Rør geleringsmidlet i, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld syltetøjet på rengjorte glas. Prøv ogå: Mysli med frugt til morgenmad
Det skal du bruge til boller:
(12 stk.) 50 g smør 3 dl mælk 25 g gær 1 æg 1 tsk. salt 500 g mel Æg til pensling
Sådan laver du bollerne
Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren ud i det. Tilsæt æg og salt og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning i ca. 90 min. Slå dejen ned, del den i 12 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve på en plade med bagepapir i 30 min. Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen ved 175° i 20 min. Servér bollerne lune med koldt smør og marmelade. Prøv også: Hjemmelavet tebirkes