Grove krydderboller
(Ca. 10 stk.)
2 dl mælk
1½ dl kærnemælk
25 g blødt smør
50 g gær
1 æg
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
225 g Ølandshvedemel el. 200 g grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel
Lun de to slags mælk og tilsæt smørret. Smuldr gæren og rør den i mælkeblandingen. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og mel. Spar på melet, det er vigtigt, at dejen bliver så let som muligt. Ælt dejen blank og smidig og lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse, 1½ -2 timer. Tril dejen til store boller og læg dem på plade med bagepapir. Efterhæver lunt 1 time. Bag bollerne let gyldne på 15-18 min. ved 200°. Afkøl bollerne på en bagerist. Kom dem i en plastpose og frys dem evt. ned. Flæk krydderbollerne og rist dem i ovnen ved 225° eller på brødrister.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Olivenboller
Kongeboller