Opskrifter

Pull-apart brød med hvidløg og ost

Fredag, 31. marts 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
Hjemmebagt madbrød sætter prikken over i´et, når du byder til bords. Pull-apart brødet er nemt at lave, og det er fyldt med smeltet hvidløgssmør og ost. Det smager lige så godt, som det ser ud.

Opskrift på pull-apart brød med hvidløg og ost:

1 stk.

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 2 dl vand + til pensling
  • 1 dl kærnemælk eller A38
  • 1 tsk. sukker
  • 1½ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 100 g grahamsmel
  • 375 g hvedemel

Oste-hvidløgsfyld:

  • 1 håndfuld kruspersille
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g blødt smør
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g revet mozzarella

Fremgangsmåde:

Opløs gær i en lillefingerlun blanding af vand og kærnemælk. Rør sukker, salt, olie, grahamsmel og det meste af hvedemelet i. Ælt dejen godt.

Ælt resten af hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er blød og smidig.

Lad den hæve tildækket og lunt i 1 time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, form den til et stort brød, og læg det på en bageplade med bagepapir.

Lad dejen hæve i 30 minutter under et rent, fugtigt viskestykke, imens ovnen varmer op til 250°.

Pensl brødet med vand, og sæt det i ovnen. Bag brødet i 5 minutter ved 250°, skru ned til 200°, og bag det færdigt i 18-20 minutter.

Afkøl brødet på en rist, hvis ikke du vil fylde det med det samme.

Ostefyld: Opvarm ovnen til 180°.

Rør hakket persille og presset hvidløg med smør, salt og evt. lidt vand, hvis konsistensen er for hård.

Bland ca. ⅔ af mozzarellaen i.

Skær dybe snit, både på langs og på tværs af det let afkølede brød, uden at skære helt igennem.

Fordel hvidløgssmørret over brødet, og bag det i ovnen i 8 minutter.

Skær igen oven i de snit, du lavede før, så smørret løber ned i lommerne.

Drys resten af mozzarellaen over brødet, og bag det i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet, og brødet er lækkert snasket.