Nøddekage med chokolade
150 g mørk chokolade (70% kakao)
150 g smør
1 spsk. pulverkaffe
2 æg
175 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
90 g mel
75 g grofthakkede nødder
Glasur:
75 g mørk chokolade
2 spsk. smør
Pynt:
50-75 g grofthakkede nødder
Tilbehør:
2½ dl piskefløde, letpisket med rom el. cognac
Smelt chokoladen sammen med smør og kaffepulver. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt. Rør mel og nødder i chokoladeblandingen. Sæt bagepapir fast i en springform. Hæld dejen i formen og bag i den nedre del af ovnen ved 175° ca. 20 min. Lad kagen køle af på en rist.
Glasur: Smelt chokoladen sammen med smøret. Bred glasuren over kagen og drys nødder over. Lad kagen stå mindst 2 timer i køleskab, gerne natten over.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
PRØV OGSÅ
Sprøde pekankager med hindbær og fløde