Blomkålstortellini
20 min.
(2 pers.)
1 lille blomkålshoved delt i buketter
200 g ostetortellini
30 g smør
2½ spsk. mel
4 dl letmælk
100 g revet ost
300 g småbladet spinat
Salt og peber
200 g små tomater
1 kugle mozzarella (kan udelades)
Kog blomkål i stor gryde med meget vand og salt i 3 min. Tilsæt så tortellinierne og kog videre i 4 min. Hæld det hele i et dørslag. Afbag mel og smør og spæd med mælk. Lad sovsen koge igennem i 5 min. Tilsæt salt og peber og revet ost. Vend skyllet spinat i sovsen og lad spinaten klaske sammen. Fordel blomkål og pasta i et smurt ovnfast fad og hæld sovsen over. Drys med halverede tomater og små skiver af mozzarella. Sil i ovnen under grillen i 5 min. Spis med sprød grøn salat og evt. lidt brød.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med blomkål ...
Blomkålsgratin med parmaskinke
Blomkålssuppe med gulerødder