Opskrifter

Kylling i stegeso med grønt

Mandag, 12. oktober 2009af Redaktion
Langtidsstegt kylling med masser af grønt

(Kylling i stegeso med grønt til 4 pers.)

1 stor hanekylling el. økokylling (der holder godt på saften og ikke svinder)
Salt og peber
Olivenolie
2 gulerødder i skiver
150 g selleri i store tern
20 vaskede små kartofler i halve
8 fed hvidløg hele og pillede
2 dl perleløg fra frost (el. friske, hvis du lige har dem)
2 dl hvidvin
2 dl suppe eller vand
4 kviste rosmarin

Kylling i stegeso med grønt - sådan gør du:

MÆTTES MED VAND

Din Römertopf (stegeso) er lavet af ler og skal mættes med vand. Fyld både fad og låg med vand og lad det stå gerne natten over eller i hvert fald mindst ½ time. Hæld vandet ud og brug så stegesoen, som den er. Den skal ikke have sæbe eller skuremiddel, men den er også ret let at gøre ren

Gnid kyllingen med olivenolie, salt og peber og stil den i ovnen ved 250° i 10 min. Tag den ud og skru ned til 200°. Kom gulerødder, selleri, kartofler, hvidløg og perleløg i bunden af en stegeso og læg kyllingen over. Hæld vin og vand/suppe ved og læg kviste af romarin ved. Læg låget på og lad det braisere i 1½-1¾ time. Tag låget af og parter kyllingen og server med flute til at søbe al den gode suppe op med. Mættes med vand

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv mere i stegeso...
En kødelskers drøm
Lammebov i stegeso
Selleri med persillesmør i stegeso