Opskrifter

Klassisk mørbradgryde med grønne bønner

Fredag, 6. april 2012Opdateret 6. februaraf Kristina Marckmann
Mad på 30 minutter med denne klassiske mørbradgryde. Vi har gjort den lidt sundere men smagen er som du elsker den.
34 min
3 personer

(3 pers.)
30 min.

Ingredienser til mørbradgryde

1 svinemørbrad
Olie til stegning
250 g champignon
2 hakkede løg
2 gulerødder
200 g grønne bønner
150 g cocktailpølser
1 tsk. paprika
2 spsk. tomatpuré
2 dl grønsagsbouillon
1½ dl fløde
1 tsk. salt
Evt. majsstivelse

Tilbehør
Ris og groft brød

Fremgangsmåde

Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver, brun dem i olien og tag dem op. Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene. Skær gulerødderne i skiver og lad dem svitse med et par min. Nip bønnerne (hvis de er friske) og skær dem i mundrette stykker. Tilsæt mørbradstykker, grønne bønner, cocktailpølser, paprika, tomatpuré, bouillon og fløde og lad retten simre i 10 min. Jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i vand, smag til med salt. Serveres med ris og groft brød.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Kyllingegryde
Svinemørbrad med braiserede urter

Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her