Opskrifter

Nem hverdagsmad: Kyllingelasagne med spinat

Fredag, 21. april 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.Foto: Betina Hastoft.
Denne kyllingelasagne med spinat er en god variation til den klassiske lasagne. Retten indeholder saftige kyllingestykker, cremet sauce, gulerødder og spinat. Velbekomme!

Opskrift på kyllingelasagne med spinat:

4 pers. – 60 min.

Ingredienser:

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 2 rødløg
  • 500 g gulerødder
  • 200 g spinat fra frost
  • Olivenolie til stegning
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl vand
  • 1 limefrugt
  • Salt og peber
  • 200 g friske lasagneplader
  • 120 g revet mozzarella

Til servering:

  • Blandet grøn salat
  • Bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°.

Skær kyllingekødet i mundrette stykker.

Rist olivenolie og karrypasta i en gryde i et par minutter ved høj varme. Sautér finthakkede rødløg i karryblandingen, uden at det tager farve.

Brun ­kyllingekødet på panden, til alle stykkerne akkurat har fået skorpe.

Tø spinaten op. Kram den fri for overskydende væske, og vend den i gryden sammen med revne gulerødder. Steg i et par minutter, og hæld kokosmælk og vand over. Lad retten simre i 5 minutter under låg. Tilsæt friskpresset limesaft, salt og peber.

Læg lasagnen sammen i et egnet fad, så der bliver 3 lag lasagne­plader med i alt 4 lag kyllingefyld i bunden, mellem og øverst.

Drys mozzarella over, og bag lasagnen i ovnen i 20-25 minutter.

Servér med friske salatblade vendt med hakket persille.