Opskrifter
Ovnstegte lammeskanke
Onsdag, 1. april 2009af Redaktion
(2 pers.)15 min. + 75 min. i ovnen2 lammeskanke1 hvidløg1 tsk. finthakket rosmarin½ citron2 spsk. olie2 tsk. groft saltFriskkværnet peber2 rødløg3
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/45eac3b09bcd453fbfea3835559b5d66.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(2 pers.)
15 min. + 75 min. i ovnen
2 lammeskanke
1 hvidløg
1 tsk. finthakket rosmarin
½ citron
2 spsk. olie
2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
2 rødløg
3 bagekartofler
2 kviste rosmarin
Pil hvidløgene og hak 2 af feddene fint. Bland hakket hvidløg med rosmarin, saft og skal fra citronen samt olie, salt og peber til en marinade. Skær rødløg og kartofler i både og læg dem i bunden af et ovnfast fad sammen med rosmarinkvistene og resten af hvidløgene. Skær nogle dybe snit i lammeboven og gnid marinaden ind i kødet. Læg boven over kartoflerne og steg det i ovnen ved 160° i 1 time og 15 min. Server med grøn salat.
Madopskrift: Kristina Miechels
Mere med lam...
Braiseret lam med oliven og nøddepilau
Lammekoteletter med middelhavstilbehør
Lammebov i stegeso