Pizza Margherita
1¼ time inkl. hævetid + 15 min. i ovnen
(4 pers.)
350 g stærkt hvedemel 25 g grov semolina
1½ tsk. salt
15 g gær
1 spsk. olivenolie
2¾ dl vand
400 g flåede tomater
2 hakkede fed hvidløg
2 spsk. tomatpure
2 kugler mozzarella
1 dl basilikumblade
50 g parmesan i flager
50 g rucolasalat
Bland mel, semulje, salt og smuldret gær i en skål. Kom vandet ved, dejen bliver ret klistret. Lad den stå i 15 min. Ælt dejen igennem. Lad den stå i 10 min., ælt igen og lad den stå i 15 min. Dræn tomaterne og bland med hvidløg og tomatpure. Smag til. Del så dejen i 2 og rul ud på olieret bord til to cirkler meget tyndt. Læg hver på sin egen bageplade med bagepapir. Fordel tomatsovs på dejen, kom halvdelen af basilikummen over og læg skiver af mozzarella på. Drys med salt, peber, olie og resten af basilikummen. Stil i ovnen ved 240° i 12-15 min. Drys med parmesan
og rucola.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også ...
Karrygryde med kokosris