Æblekage med grov crumble
(6 stk.)
4 æbler
3 spsk. sukker
1 spsk. kanel
50 g marcipan
200 g smør
100 g valset byggryn
100 g fuldkornsspelt mel
200 g rørsukker
Skræl æbler, fjern kernehuset og skær dem i både. Kom æblebådene i et stort ovnfast fad eller 6 ovnfaste portionsskåle og drys med sukker og kanel. Riv marcipanen og fordel den over æblerne. Kom smør, byggryn, mel og rørsukker i en foodprocesser og lad den køre, til dejen er godt blandet og samlet i små klumper. Fordel smuldrdejen over æblerne og bag kagen ved 200° i 30 min. Server kagen lun med koldt flødeskum eller cremefraiche.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Find flere opskrifter her...
Cookies med kokos
Wienerbrødssnitter
Frugtkage
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)