Grøn kartoffelsuppe med grillede rejer
(4 pers.)
250 g melede kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
20 g smør
6 dl hønsebouillon
1 dl tør hvidvin
1 dl fløde
½ tsk. salt
Groftkværnet peber
½ pose babyspinat (40 g)
1 håndfuld basilikumblade
8-12 store rå rejer
½ spsk. olie
Salt og peber
Skræl kartofler, løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Svits ca. 5 min. i smørret. Tilsæt bouillon og vin og kog under låg ca. 20 min. Miks suppen glat med blenderstav eller i foodprocessor. Hertil kan forberedes dagen før.
Miks spinat og basilikum med lidt af suppen og hæld det i gryden.
Rist rejerne 1-2 min. på grillpande og giv dem salt og peber. Varm suppen op og server med flute.
FRANSK BISTROMAD
Den grønne kartoffelsuppe er et eksempel på fransk bistromad. Bistro er en mindre restaurant, som serverer mad til moderate priser. Konceptet blev udviklet i Paris, og navnet bistro kommer måske fra det russiske bystro, som betyder hurtig. Historien siger, at ordet kom ind i det franske sprog under den russiske besættelse i Paris i 1815, hvor kosakkerne forlangte hurtig servering.
Bistromad kan være bøffer med tilbehør, men ofte serveres der slow food, som har simret længe på komfuret.
TIP
Når spinatmikset er kommet i suppen, skal den kun lige varmes og serveres, ellers bliver den vissengrøn.
Opskrifter: Anne Skovgaard-Petersen
Andre opskrifter på fransk bistromad:
Entrecote med bloody marysauce og pommes frites
Profiteroles med chokoladesauce