Opskrifter

Chokoladekage med kaffecreme

Fredag, 11. januar 2013af Redaktion
Fristende chokoladekage med creme af jordnøddesmør, kakao, flødeost og kaffe

Ingredienser til chokoladekage med kaffecreme

(8-10 pers.)

4 spsk. kakao
4 spsk. kogende vand
200 g smør
255 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 nip salt
1 tsk. bagepulver
2 æg
180 g hvedemel

Kaffecreme
½ dl jordnøddesmør
125 g flormelis
5 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
100 g neutral flødeost
1 spsk. varm kaffe

Drys
Kakao

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Sådan gør du
Rør kakaoen ud i det varme vand. Rør smør, sukker, vaniljesukker, salt og bagepulver i en foodprocessor eller med en håndmikser til en cremet masse. Rør æggene i et ad gangen. Rør kakaoen og melet i. Smør en springform på ca. 24 cm og kom dejen i formen. Bag kagen ved 175° i ca. 30 min., den skal være lidt svampet i midten.

Creme: Rør alle indgredienserne, undtagen kaffen, grundigt sammen og rør kaffen i til sidst. Fordel cremen over kagen og drys med kakao.

Bageopskrift: Mette Ankarloo og Marianne Liljenberg

Find flere opskrifter her...
Chokolademuffins
Solbær-chokoladekage

Chokolade i massevis

25 fristende chokoladekager og -desserter...

Bag lækre chokoladekager