Chokoladekage med kaffecreme
Ingredienser til chokoladekage med kaffecreme
(8-10 pers.)
4 spsk. kakao
4 spsk. kogende vand
200 g smør
255 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 nip salt
1 tsk. bagepulver
2 æg
180 g hvedemel
Kaffecreme
½ dl jordnøddesmør
125 g flormelis
5 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
100 g neutral flødeost
1 spsk. varm kaffe
Drys
Kakao
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Sådan gør du
Rør kakaoen ud i det varme vand. Rør smør, sukker, vaniljesukker, salt og bagepulver i en foodprocessor eller med en håndmikser til en cremet masse. Rør æggene i et ad gangen. Rør kakaoen og melet i. Smør en springform på ca. 24 cm og kom dejen i formen. Bag kagen ved 175° i ca. 30 min., den skal være lidt svampet i midten.
Creme: Rør alle indgredienserne, undtagen kaffen, grundigt sammen og rør kaffen i til sidst. Fordel cremen over kagen og drys med kakao.
Bageopskrift: Mette Ankarloo og Marianne Liljenberg
Find flere opskrifter her...
Chokolademuffins
Solbær-chokoladekage
Chokolade i massevis
25 fristende chokoladekager og -desserter...