Kringle med marcipan og rosiner
Kringle med marcipan og rosiner
(Ca. 12 stk.)
25 g gær
½ dl sødmælk
1 æg
1 spsk. rørsukker
250 g hvedemel
125 g blødt smør
Marcipanfyld
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
75 g rosiner
Pynt
1 æg til pensling
2 spsk. perlesukker
30 g mandelsplitter
Evt. lidt sigtet flormelis
Vil du prøve en anden kringle? Lav en galopkringle med abrikos. Se opskrift HER
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg og rørsukker, rør godt. Kom hvedemel og smør i lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 30 min.
Marcipanfyld: Rør marcipan, sukker og smør sammen, gerne med en elpisker.
Rul dejen ud i en lang pølse på et meldrysset bord. Rul dejpølsen flad med en kagerulle, så den bliver ca. 10 cm bred. Smør marcipanfyldet ud på midten af dejen i en bred stribe. Drys med rosiner. Fold dejen ind over fyldet og form evt. dejen som en kringle. Læg kringlen på en plade med bagepapir og lad den hæve tildækket i 1 time.
Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandelsplitter. Bag kringlen ved 200° i 20 min. Lad kringlen køle en smule af. Drys evt. med sigtet flormelis og server kringlen lun.
Bageopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Prøv også vores andre opskrifter