4 æbler
Marinade
3 spsk. rom eller æblejuice
1 dl rosiner
1 spsk. kanel
Dej
200 g blødt smør
2 dl sukker
3 æg
3½ dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Mandelflager
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Kom rosiner og kanel i en skål, hæld rom eller æblejuice over. Skræl æblerne og fjern kernehuset, skær dem i både. Vend dem i marinaden og lad dem trække, mens du laver dejen.
Rør smør og sukker grundigt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk. Bland mel og bagepulver, vend det i dejen. Fordel halvdelen af dejen i en springform på 24-26 cm. Læg æblerne på dejen og kom marinanden over. Fordel resten af dejen over. Drys mandelflager over. Bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 1 time. Server med cremefraiche eller flødeskum.
Bageopskrift: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø, Tine
Find flere opskrifter her...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)