Opskrifter

Gulerods-speltsalat med brombær

Mandag, 13. september 2010af Redaktion
Skøn salat med bær

(4 pers. - tilbehør)

150 g perlespelt (el. byg el. rug)
4 gulerødder
1 rødløg
1 bakke storbladet karse
100 g feta
50 g hasselnødder
200 g brombær

Dressing:
2 spsk. blommeeddike (eller brombæreddike, men den er ikke i handlen som blommeeddiken)
4 spsk. koldpresset rapsolie
Salt og peber
1 tsk. honning
1 spsk. friske timianblade

Kog spelten efter anvisning på pakken (ca. 15-20 min). Rør dressingen sammen. Så snart spelten er drænet, vendes den med det meste af dressingen. Gulerødderne skæres i tynde skiver eller flager og vendes i spelten med fine både af rødløg. Der drysses med karse, feta, nødder og brombær og de sidste dråber af dressingen vendes over. Husk groft brød til.
Tip: Hvis brombærrene ikke smager af nok, kan man lave lidt ekstra dressing og marinere brombærrene heri i 20 min.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere salater her...
Tunsalat
Mangosalat med kylling
Græsk salat med skinkespid