Nøddepleskner
Opskrift på nøddepleskner
(30 stk.)
4 æg
175 g sukker
2 tsk. vaniljeekstrakt
175 g hvedemel
25 g majsstivelse
Pynt:
Hasselnøddeflager
Populært til jul
Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler Ris à la mande - 3 gode opskrifter FinskbrødSådan laver du nøddepleskner
Del æggene i blommer og hvider. Pisk halvdelen af sukkeret
lyst og luftigt med æggeblommerne, det tager ca. 5 min. Tilsæt
vaniljeekstrakten.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen og pisk, til massen er meget stiv. Fold den i æggeblommerne sammen med sigtet mel og majsstivelse.
Rør, til dejen er glat. Kom den i en sprøjtepose med tylle og afsæt toppe på plader med bagepapir. Drys med hasselnøddeflager.
Bag ved 170° i 25 min., til kagerne er gyldne og sprøde. Kagerne kan gemmes i en lufttæt dåse i flere uger.
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!