Kartoffelmos med pocheret æg og torsk
(1 pers.)
200 g kogt, melet kartoffel (kan være svært om sommeren, men bagekartofler kan som regel klare det)
20 g smør
150 g torskefilet
1 frisklagt æg
Salt og eddike
2 skiver 1 mm tyndt
skåret rugbrød
Salt og peber
¼ bakke karse
Kog kartoflen i mindre stykker i usaltet vand. Mos den med smørret og rør med lidt af kogevandet for at blive lindt. Smag til med salt og peber. Bring en gryde med vand i kog og læg torsken heri og sluk straks. Lad den ligge i vandet med salt i 5 min. Tag stykket op og læg ved mosen. Bring en anden gryde med vand i kog og tilsæt salt og eddike. Når det småbobler (90 grader) røres rundt i vandet og et udslået æg listes ned i gryden hvor cirkulationen vil samle hviden om blommen. De tynde rugbrød ristes og skæres i trekanter og sættes i mosen. Ægget lægges ved og der pyntes med karse og friskkværnet peber.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv mere med kartofler...
Kartoffelmad med rygeost og tomat
Kartofler med laks, muslinger og mormordressing
Kartofler med tomatpesto, bønner og oliven
Grøn fiskesuppe med kartofler