Deller med champignoner og løgsovs
(3 pers.)
30 min.
400 g hakket kalv og flæsk
2 tsk. salt
1 æg
1 dl rasp
1 dl mælk
100 g revne gulerødder
1 fed hakket hvidløg
1 spsk. oregano
200 g finthakkede champignoner
1 løg
1 spsk. smør
1½ spsk. mel
3 dl mælk
Salt og peber
Rør kalvekødet med salt, æg, rasp, mælk, gulerødder, hvidløg, oregano og halvdelen af champignonerne til en lind fars. Form farsen til frikadeller og steg dem ved middelhøj varme i 6-7 min. på hver side. Hak løget og svits det let i smørret sammen med resten af champignonerne. Drys melet over og rør mælken i lidt efter lidt. Lad sovsen koge i 5 min. og smag til med salt og peber. Server med kogte kartofler og dampede karotter.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Prøv også...
Kødboller i grønt med ris
Grillet hakkebøf med peperonata
Find kokkehuen frem og lær, hvordan man laver de de bedste frikadeller her.