Marineret flanksteak
(4 pers.)
800 g flankesteak
1½ dl ale (el. anden mørk øl)
½ dl soja
2 spsk. tomatpuré
2 spsk. honning
1 spsk. paprika
2 fed presset hvidløg
Salt og peber
Kom kødet i en frysepose og rør en marinade af øl, soja, tomatpuré, honning og krydderier. Hæld marinaden over kødet og lad det marinere på køl i mindst 2 timer. Grill steakene direkte over kullene i 6-7 min. på hver side. Skær dem i skiver og server med en god, grøn salat til.
Tip
Flankesteak er et forholdsvis billigt stykke kød, der egner sig særligt til grill, fordi det er så tyndt og derfor kun skal have kort tid på grillen. Med en god marinering kan en flanksteak sagtens måle sig med de langt dyrere udskæringer.
Madopskrift: Kristina Marckmann
GODT TIL GRILLEN
Lyse sommeraftener og lækker grillmad hører sammen: Her får du 18 lækre opskrifter på forretter, hovedretter og desserter til grillen - se opskrifter her
Find flere opskrifter her...
Sommersteg
Klassiske ribben med BBQ sauce
Kyllingeroulade
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)