Opskrifter

Hindbæris med nøddelåg

Onsdag, 1. september 2010af Redaktion
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Maria Pedersen, Aalestrup. Se hendes opskrift på hindbæris med nøddelåg her

4 pasteuriserede æggeblommer
140 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ l piskefløde
2 dl mælk
300 g hindbær, friske el. frosne
25 g smør
50 g revet marcipan
40 g sukker
1 pose hasselnøddeflager (50 g)
2 spsk. mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
2 spsk. sirup
2 spsk. fløde


Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker skummende og pisk fløden til skum. Blend bærrene med mælken, tilsæt æggesnapsen og vend flødeskummet i. Hæld cremen i en 22 cm springform og frys den i mindst 4 timer. Smelt smørret i en gryde, tilsæt marcipan, sukker, hasselnødder, mel, bagepulver, vaniljesukker, sirup og fløde og rør det godt sammen. Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og smør den ud i en 20 cm cirkel. Bag nøddelåget ved 200° i 10 min. og lad den køle af. Anret isen på et fad, læg låget over og pynt med friske hindbær.

Madopskrift: Maria Pedersen


Find flere desserter her...
Nougat-bananis med hindbær
Hindbæris på marengsbund
Hindbær issandwich