Opskrifter

Vildtgryde med portvin og druer

Lørdag, 11. oktober 2008af Redaktion
(4-5 pers.)30 min. + 2 timer i gryden1 kg skært vildtkød (bov el. blandet)4 løg, 50 g bacon500 g rensede svampe5 kviste rosmarin30 g smør2 dl hvidvin5

(4-5 pers.)
30 min. + 2 timer i gryden

1 kg skært vildtkød (bov el. blandet)
4 løg, 50 g bacon
500 g rensede svampe
5 kviste rosmarin
30 g smør
2 dl hvidvin
5 dl kalvefond el. klar suppe
2 dl mørk portvin
100 g valnødder
150 g stenfri druer

Kartoffelmos af 1 kg kartofler og ca. 50 g smør

Skær kødet i tern og brun i noget af smørret. Det skal gøres over et par gange, så alt bliver godt brunet. Brun så løg, svampe og bacon og kom kødet tilbage i gryden. Hæld vin og rosmarin ved og lad det komme i kog. Tilsæt suppe, læg låg på og lad det simre. Når der er gået ca. 2 timer, tilsættes portvin, som bringes i kog, og valnødder og druer koger med i 2-3 min. Kan jævnes med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Server med ribssyltetøj eller vingele og kartoffelmos.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen



Prøv også
Svinekød i thaigrønt