Braiseret svinebryst med rodfrugter
(4 pers.)
20 min. + 90 min. i ovnen
1 kg svinebryst med svær
Salt og peber
2 spsk. smør
4 bagekartofler
400 g yams el. søde kartofler
3 rødløg
2 fed hvidløg
2 kviste timian
5 dl grønsags-bouillon
2 spsk. majsstivelse
Skær svinebrystet i 8 firkanter, krydr med salt og peber og brun dem i smørret. Vask kartofler, skræl yams/søde kartofler og løg og skær dem i grove stykker. Kom rodfrugterne i et ovnfast fad sammen med hvidløg og timian. Læg svinebryststykkerne over og sæt fadet i ovnen ved 180° i 30 min. Hæld bouillonen ved, dæk med stanniol og lad det stege videre ved 160° i yderligere 1 time. Rør majsstivelsen ud i lidt vand, jævn stegeskyen og server med syltede rødbeder.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere klassiske retter her...
Se også...
Braiseret svinebryst med krydret sovs
Braiseret oksebov med urter
Braiseret oksekød