Cremeboller
Ingredienser til cremeboller
(12 stk.)
100 g smør
3½ dl mælk
50 g gær
50 g sukker
1 tsk. kardemomme
Ca. 500 g hvedemel
Creme
2 æggeblommer
50 g sukker
½ tsk. vaniljesukker
20 g majsstivelse
2½ dl sødmælk
Pynt
3-4 dl flormelis
Vand
Kokosmel
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde
Smelt smørret og tilsæt mælken. Rør gæren ud i mælken. Rør sukker, kardemomme og det meste af melet i. Ælt til en smidig dej, der knapt slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket med plast over et lunt sted i ca. 30 min. Kom alle ingredienser til cremen i en gryde og varm den op under omrøring til en tyk creme, den må ikke koge. Lad cremen afkøle. Form 12 boller af dejen og læg dem på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Lav en fordybning midt i bollerne og kom cremen i. Bag bollerne ved 225° i ca. 15 min. Lad dem køle af og pynt dem med glasur og drys med kokosmel.
Tip
Du kan fryse bollerne, uden glasur og kokos, så har du noget nemt at servere til fastelavn.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Cremeboller med marmelade
Morgenboller med smag
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)