Cremeboller med marmelade
Ingredienser til cremeboller med marmelade
(18 stk.)
500 g mel
70 g sukker
150 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
1 æg
Creme:
1 æg
2 spsk. sukker
1½ spsk. mel
2 dl mælk
½ vaniljestang
1 dl jordbærmarmelade
Pynt
Flormelis
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde
Bland mel og sukker og hak smørret ud heri. Rør gæren ud i mælken og tilsæt ægget. Rør væsken i melet, saml dejen hurtigt og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Pisk æg, sukker, mel og mælk sammen i en gryde. Flæk vaniljestangen, kom vaniljekorn og stang i gryden og kog cremen op under piskning. Lad cremen kog i 5 min. og stil den til afkøling. Del dejen i 18 stk. og rul dem flade. Kom en skefuld creme og lidt marmelade på hver og saml dejen om fyldet. Klem sammenføjningerne godt sammen og stil bollerne med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 45 min. og bag dem ved 225° i ca. 10 min., lad dem køle af og drys med flormelis.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Strutter til fastelavn
Kromans fastelavnsboller
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)