Cheesecake med karamel
Ingredienser til cheesecake med karamel
(6-8 pers.)
Bund
100 g kiks med chokoladeglasur
og karamel
80 g digestive
70 g smør
Fyld
4 blade husblas
2 pasteuriserede æg
140 g sukker
3 dl kvark
250 g mascarpone el. flødeost naturel
1½ dl Baileys
½ dl piskefløde
Top
2 dl varm, stærk kaffe
3 blade husblas
2 tsk. sukker
Pynt
Små chokoladehjerter
Vild med cheesecake? Her får du 8 lækre opskrifter
Fremgangsmåde til cheesecake med karamel
Smelt smørret. Knus kiksene i en foodprocessor eller blender og rør dem med smørret. Tryk blandingen ned i beklædt eller smurt springform på ca. 24 cm i diameter. Sæt formen i køleskabet, til bunden har sat sig.
Fyld: Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. Pisk imens æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør kvark, mascarpone og Baileys sammen til en glat masse. Smelt den udblødte husblas i ½ dl vand over svag varme og rør den i ostemassen under konstant omrøring. Rør æggemassen og den let piskede fløde i ostemassen.
Fordel ostemassen over bunden og sæt den i køleskabet i 3-4 timer, til ostemassen er stivnet.
Top: Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. Rør sukkeret ud i kaffen, vrid husblassen og rør den ud i kaffen. Afkøl kaffen, inden den fordeles forsigtigt på toppen af kagen og pyntes med chokoladehjerterne.
Sæt kagen i køleskabet, til kaffetoppen er stivnet.
Smart bageudstyr fra Familie Journals webshop
Lav din egen hjerte-cheesecake
med hjælp fra Lékués smarte kage-
form.
Formen kan bruges til kager, brød
eller isdesserter.
Din pris: 149 kr.
Køb springformen her >>Den perfekte springform til
din cheesecake.
Springformen fra Lékué kan tåle,
at man skærer med en almindelig
kniv. Slipper let, er 100 % tæt og
bestandig overfor skrammer.
Din pris: 269 kr.
Køb dejskraberen her >>Få al dejen med med den
store dejskraber fra Lékué,
der er lavet i 100% silikone
og derfor nemt kan skrabe
dejen op fra selv de vanske-
ligste kroge.
Din pris: 49 kr.