Kogt torsk - med det hele
Ingredienser til kogt torsk
(Kogt torsk til 4 pers.)
Ca. 800 g torsk
Kogelage1 l vand
1 spsk. salt
4-5 peberkorn
2 laurbærblade
Sennepssauce
15 g smør
2 spsk. mel
2 dl fiskebouillon
2 dl mælk
2-3 spsk. fiskesennep
Salt og peber
Tilbehør
2 æg
4-5 skiver syltet rødbede
2-3 spsk. revet peberrod
1 kg pillekartofler eller melede kartofler
Evt. 50 g smør
Fremgangsmåde til kogt torsk
Skyl og tør torsken. Fjern den indvendige, sorte hinde og den hvide luftblære og skær den i 2 cm tykke skiver.
Bring vand, salt og krydderier i kog og læg torsken i. Beregn 3-4 min., når vandet atter småkoger. Tag gryden fra varmen og lad fisken trække ca. 5 min. under låg afhængig af skivernes tykkelse.
Sauce: Smelt smørret i en gryde. Drys melet i, rør det sammen og spæd med bouillon og mælk under piskning. Lad saucen koge igennem. Tag gryden fra varmen og smag saucen til med fiskesennep, salt og peber. Rør evt. en lille klat smør i, så saucen ikke trækker skind, men kog ikke videre, så falmer sennepssmagen.
Tilbehør: Kog æggene 8 min., pil og hak dem. Skær rødbederne i tern. Smelt evt. smør.
Ingredienser til plukfisk
(plukfisk 1-2 pers.)
100 g kogt torsk uden skind og ben
150-200 g kogte kartofler
Ca. 1 dl sennepssauce
Persille
Fremgangsmåde til plukfisk
Bland torsk delt i mindre stykker og kartofler skåret i skiver i et smurt, ildfast fad. Hæld saucen over. Sæt fadet i ovnen ved 200° 12-15 min. Drys persillen over.
Tip: I mikroovn lægges torskeskiverne på en smurt tallerken og sættes i ovnen 5-6 min. ved 80 watt.
Madopskrifter: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Nem fiskechowder
Nøddepanerede rødspaetter med rejesovs
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)