Ingredienser til nøddepanerede rødspætter med rejesovs
(4 pers.)
4 hele, flåede rødspætter
100 g nødder
2 røde peberfrugter
1 skalotteløg
80 g smør
1 nip røget paprika
Salt og peber
200 g rejer
1 spsk. hvidvins-eddike
1 æg
Pynt
Rucola eller feldtsalat
Tilbehør
Kogte, pillede kartofler
Fremgangsmåde
Hak nødderne fint, men ikke til mel. Rens peberfrugterne og skær dem i små tern. Pil løget og skær det i tynde skiver. Kom peberfrugter og løg i en pande og steg dem i ca. 25 g smør, til de er halvmøre. Tilsæt først paprika, salt, peber og rejer, dernæst eddike og hold sautéen lun. Vend rødspætterne i pisket æg og så i nødderne. Steg dem i resten af smørret ca. 6 min. på hver side og servér med rejesovs og lidt salat hen over samt kartofler.
Tip: Se efter MSC- mærkning for at være sikker på, at fangsten ikke truer bestanden og
miljøet.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Rejesalat med jordskokker
Jelenas indbagte fisk
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)