Sommermarengs
Ingredienser til marengs
(Marengs til 4-6 pers.)
Marengsbund
4 æggehvider
1 knsp. salt
200 g sukker
Citroncreme
75 g sukker
4 æggeblommer
1 usprøjtet citron
Saft af ½ citron
1 tsk. majsstivelse
2½ dl sødmælk
Fyld til marengs
Jordbær
Hindbær
Mynte el. citronmelisse
Fremgangsmåde til marengs
Pisk æggehvider og salt halvt stive. Tilsæt 1 spsk. sukker og pisk videre et par min., til hviderne er meget stive. Vend resten af sukkeret i. Tegn en cirkel på ca. 22 cm på et stk. bagepapir. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stor tylle og sprøjt marengsmassen ud i cirklen i en tæt spiral. Sprøjt en kant på marengsbunden og lav evt. nogle små marengs til dekoration med resten af marengsmassen. Sæt straks pladen i ovnen ved 130° og bag bunden ca. 50 min., til den er tør og let gylden, og bagepapiret slipper. Køl bunden helt af og fjern bagepapiret.
Creme: Riv citronskallen fint og pisk alle ingredienserne sammen i en gryde, varm cremen op til kogepunktet, mens der piskes. Tag gryden af varmen, når den tykner, den må ikke koge. Lad cremen køle helt af og fyld bunden med creme og bær. Pynt med citronmelisse.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Jordbær-marengstærte
Jordbær-marengsroulade