Lammegyros med spidskål i pesto og rodfrugter
(2 pers.)
350 g lammefilet (el. tilsvarende lammestykke, der kan skæres i store tern)
1 lille dåse tomatpuré
3 fed hvidløg
1 bdt. hakket persille
1 bdt. hakket, frisk koriander
½ tsk. stødt kanel
Salt og peber
Saften af 1 citron
2 spsk. olivenolie
½ spidskål
Ca. ½ dl pesto lavet af basilikum fra dagen før
2 rødbeder
4 kartofler
1-2 gulerødder
1 porre eller 1 løg
Salt, peber og lidt olivenolie
Skær kødet i store tern på ca. 2 x 2 cm og vend det i en blanding af 1 dåse tomatpuré, 3 fed fintrevet hvidløg, hakket persille, hakket koriander, kanel, salt, peber, citronsaft og olivenolie. Lad det marinere 1 time eller mere. Snit kålen meget fint og lad den mørne æltet med salt i 30 min. Når den er klar, skylles den godt og vendes med pesto. Alle rodfrugterne skrælles og skæres i store tern, gives et 2 min. opkog i vand, drænes og vendes med salt, peber og olivenolie. Sættes i ovnen sammen med lammestykkerne, der evt. sættes på spid og steges i 35 min. ved 200°.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også disse opskrifter...
Sukkersaltet kyllingebryst
Chili-kartoffel-porresuppe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)