(16 stk.)
45 min. + tid til afkøling
2 usprøjtede limefrugter
60 g smør
150 g hvedemel
60 g muscovado-sukker
1 knsp. salt
1 æggehvide
50 g smeltet chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
30 g flormelis
50 g blødt smør
4 spsk. flormelis
Riv skallen og pres saften fra den ene lime. Hak mel og smør sammen til en grynet masse og tilsæt limeskal og -saft, sukker, salt og æg og rør dejen sammen. Lad dejen hvile køligt i ca. 30 min. Smelt chokoladen og rør æggeblommerne med flormelis og smør. Bland det sammen, rør cremen godt igennem og stil den på køl i 30 min. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud som aflange kager på en plade med bagepapir. Bag kagerne midt i ovnen ved 225° i 8 min. og lad dem afkøle på en bagerist. Rør en glasur af flormelis blandet med revet skal fra den anden lime og 1 tsk. limesaft. Kom chokoladecremen mellem to kager, pynt med glasur og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Chokolade-limedrøm
Nektarin- og hindbærtærte med lime
Crème brulée med mango og lime