Vildand med portvinssvesker og julesalat
Ingredienser til vildand med portvinssvesker og julesalat
(4 pers.)
2 dobbelte vildandebryster på ben
20 svesker
¾ dl portvin
Salt og peber
1 spsk. olie
2 spsk. flormelis
4 spsk. æblecidereddike
2 dl ande- el. vildtbouillon
Saucejævner
1 tsk. ribsgelé
Tilbehør
Små kartofler og fine, grønne ærter
Fremgangsmåde til vildand med portvinssvesker og julesalat
Skyl ænderne, hvis de er blodige, og tør dem af. Udblød sveskerne en times tid i portvinen. Gnid andebrysterne med salt og peber og brun dem i olie i en dyb pande eller gryde, der kan gå i ovnen. Læg sveskerne under kødet. Kog flormelis og vineddike i en gryde, til det er gyldent og let karamelliseret. Hæld denne blanding over ænderne sammen med bouillon. Lad dem simre ca. 25 min. ved 225°. Tag dem ud og lad dem trække, mens saucen koges færdig. Tag ænder og svesker op og hold det varmt. Skum fedtet af skyen og hæld den i en lille gryde. Varm skyen op og jævn evt. med saucejævner. Smag saucen til med gelé, salt og peber. Skær brystfiléterne fra benet og skær dem i tynde skiver.
Tip: Kan også laves med vildandebryst uden ben. Så er stegetiden i ovnen 10-15 min.
Pak alufolie om pandens håndtag, hvis det ikke kan tåle ovnvarme.
Ingredienser til appelsinjulesalat
(4 pers.)
3 appelsiner
2-3 julesalat
Dressing
¾ dl piskefløde
1 spsk. citronsaft
2 tsk. sukker
1 tsk. dijonsennep
Skær skallen af appelsinerne og skær appelsinkødet i små tern. Snit julesalaten i tynde skiver.
Dressing: Pisk ingredienserne sammen og lad dem syrne på køkkenbordet et par timer eller i køleskab natten over. Bland appelsin og julesalat og hæld den cremede dressing over.
Tip: Salaten kan tilsættes hakkede valnødder.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Sprød kålsalat med lune andelår
Gås med timiankartofler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)