Opskrifter

Jordbær-rabarbersnitter

Mandag, 18. juli 2011af Redaktion
Fine snitter der vækker glæde hos små og store

Opskrift på jordbær-rabarbersnitter

Dej
200 g hvedemel
60 g flormelis
100 g koldt smør
1 æggeblomme

Fyld
250 g jordbær (evt. nogle af de lidt stødte)
100 g rabarber, rensede
100 g sukker

Pynt
100 g flormelis
Lidt æggehvide (pasteuriseret)
Jordbær i skiver

Sådan gør du - jordbær-rabarbersnitter

Kom mel og flormelis i en skål og hak smør ud heri. Saml hurtigt med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile i 30 min.

Rul ud på kartoffelmelsdrysset bord og skær to aflange ens rektangler.

Mens dejen har hvilet, har du kogt sukker, rabarber og jordbær - først under låg, så væsken kom ud af frugten, og så uden, så væsken er delvist fordampet, så det ender med at blive til et tykt syltetøj.

Smør syltetøjet på den ene dejplade. Den anden lægges over. Der skæres snitter, som lægges på bagepapir og bages ved 200° i 15-20 min.

Afkøles og pyntes med glasur af flormelis og æggehvide. Pynt til sidst med jordbær i skiver.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere skønne kager med sommerbær og -frugter...


Rabarber-vaniljekage


Rabarber-mandelkager


Jordbær-hasselnøddetærte


Champagnesavarin med stegte ferskner


Marengsbund med jordbær og lime

Abonnement på Familie Journal