Andebryst med kartoffelgratin
Ingredienser til andebryst med kartoffelgratin
(4 pers.)
4 andebryster med skind
Lage
2 spsk. farin
4 spsk. sherryeddike (eller balsamico)
4 spsk. gin
8 enebær
Salt og peber
Kartofler
3 store bagekartofler
3 spsk. andefedt
Salt og peber
3 kviste timian
1 fed hvidløg
Fremgangsmåde
Knus enebærrene i en morter. Rør dem med farin, eddike, gin, salt og peber. Snit 3-4 skrå linjer i fedtet på hvert andebryst, gnid lagen ind i andebrysterne og læg dem i køleskabet i en fryseplastpose mindst en time og gerne natten over. Smelt andefedtet og hæld det i en lille bradepande. Skrub kartoflerne, skær dem i tynde skiver, læg dem taglagt i fadet og drys med salt, peber, hakket hvidløg og timianblade. Sæt fadet i ovnen i 35-40 min. ved 180°. Tør andebrysterne af og brun dem på en grillpande ca. 4-5 min. på hver side. Sæt dem ind i ovnen til kartoflerne de sidste 10 min. af disses ovntid. Tjek andebrysterne, om de er gennemstegte, de kan evt. hvile 5-10 min. indpakket i alufolie.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Andebryst med sauterede rødbeder
Kyllingepie
Forloren and med røsti
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)