Opskrifter

Hvidvinsbraiseret mørbrad

Mandag, 29. september 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lav en smagfuld middag med hvidvinsbraiseret svinemørbrad serveret med grønærterisotto

Opskrift på hvidvinsbraiseret mørbrad med grønærterisotto

(4 pers.)

2 svinemørbrad, ca. 800 g
Salt og peber
25 g smør
2 dl hvidvin
500 g cherrytomater på stilk
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dl risottoris
1 dl hvidvin
4 dl bouillon
150 g grønne ærter
Salt og peber

Pynt
Revet parmesanost

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåde til mørbraden

Afpuds mørbraderne, drys dem med salt og peber og brun dem i smør på en pande. Læg dem i et ovnfast fad og hæld hvidvin over sammen med smørret fra panden.

Skyl tomaterne, lad dem blive på stilken og læg dem ved siden af kødet i fadet. Læg alufolie over og stil fadet i ovnen ved 200° i 35 min.

Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem klare i olie i en gryde. Tilsæt risen og rør rundt og kom vinen ved. Tilsæt 1 dl bouillon ca. hvert 3 min. under omrøring. Pas på, at gryden ikke koger tør, men risene skal nå at opsuge bouillonen, inden der hældes mere på. Kog risene i ca. 20 min., til de er møre. Tilsæt ærterne, smag til med salt og peber og pynt med revet parmesanost og ærteskud.