Hvidvinsbraiseret mørbrad
Opskrift på hvidvinsbraiseret mørbrad med grønærterisotto
(4 pers.)
2 svinemørbrad, ca. 800 g
Salt og peber
25 g smør
2 dl hvidvin
500 g cherrytomater på stilk
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dl risottoris
1 dl hvidvin
4 dl bouillon
150 g grønne ærter
Salt og peber
Pynt
Revet parmesanost
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Baileys-is Karrysuppe med kylling KopkagerFremgangsmåde til mørbraden
Afpuds mørbraderne, drys dem med salt og peber og brun dem i smør på en pande. Læg dem i et ovnfast fad og hæld hvidvin over sammen med smørret fra panden.
Skyl tomaterne, lad dem blive på stilken og læg dem ved siden af kødet i fadet. Læg alufolie over og stil fadet i ovnen ved 200° i 35 min.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem klare i olie i en gryde. Tilsæt risen og rør rundt og kom vinen ved. Tilsæt 1 dl bouillon ca. hvert 3 min. under omrøring. Pas på, at gryden ikke koger tør, men risene skal nå at opsuge bouillonen, inden der hældes mere på. Kog risene i ca. 20 min., til de er møre. Tilsæt ærterne, smag til med salt og peber og pynt med revet parmesanost og ærteskud.