Kylling på italiensk
Ingredienser til kylling på italiensk
(4 pers.)
1 kylling på ca. 1.500 g
Salt og peber
1 usprøjtet citron
2 fed hvidløg
1 lille bdt. persille
1 spsk. merianblade eller oregano
15 g smeltet smør
Tilbehør
Salat og brød
Fremgangsmåde
Skær kyllingen igennem, så der bliver 2 halve. Vask citronen og riv det gule af skallen. Pil hvidløgene og skær dem i skiver. Løsn forsigtigt skindet fra kyllingekødet og stik hvidløgsstykkerne ind under skindet. Gnid kyllingen med citronskal, salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Hæld citronsaften over og lad det trække ca. 1 time. Nip persillen og hak merianen. Drys persille og merian over kyllingen, gem lidt til pynt og dryp smeltet smør over. Sæt kyllingen i ovnen ca. 1 time ved 200°, til den er gennemstegt. Servér en god skål salat og brød til kyllingen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kyllingepie
Spicy kylling