(4 pers.)
½ l tykmælk
½ l gammeldags kærnemælk
3 æggeblommer (pasteuriserede)
1 dl rørsukker
½ stang vanilje
Reven skal af 1 usprøjtet citron
200 g jordbær
100 g rabarber
Den tomme stang vanilje
100 g sukker
150 g kammerjunkere
Begynd med kompot, hvor skyllede jordbær og rabarberstykker lægges i gryde, dækkes med sukker og tom vaniljestang og langsomt bringes i kog ved svag varme i 10 min. Sluk og afkøl. Pisk æggeblommer med rørsukker, til det er skummende, rør vaniljekorn og citronskal i og fold tykmælk og kærnemælk i, så det stadig skummer let. Server med kompot og kammerjunkere.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se også...
Desserter med jordbær og rabarber
Rødgrød med fløde
Frugter på spyd med grillet marcipan