Chokolademousse med vaniljeflødeskum
(4 pers.)
150 g mørk chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
Saften og skallen af en usprøjtet appelsin
4 pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
2 dl piskefløde
200 g jordbær
200 g hindbær
200 g ribs
2 spsk. rørsukker
Pynt
Basilikum eller mynte
Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk æggeblommerne til luftigt skum med sukker og appelsinsaft og skal. Pisk æggehviderne stive. Fold den let afsvalede chokolade i æggeblommerne og fold så halvdelen af de stiftpiskede hvider i moussen. Fordel i portionsglas.
Pisk resten af hviderne seje med sukker og pisk fløden stiv for sig. Fold fløden i æggehviderne og fold det en halv omgang i chokolademoussen uden at det blander sig rigtigt.
Bland alle slags bær og pynt med dem og en top grønt.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
DEKORATIVE KAGER
Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Hvid chokolademousse med friske bær
Hindbærmousse med mandelkaramel
Rabarbertiramisu
Find flere chokoladefristelser her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)